Περοξυδωσία και ενδομοριακή αντίδραση
Οι ελαιόλαδες γίνονται rancid με την πάροδο του χρόνου. Το rancid είναι μια χημική τροποποίηση των μοριακών δομών των φυτικών ελαίων. Οι ίδιες χημικές μηχανισμοί λειτουργούν επίσης στα αιθέρια έλαια. Η παρουσία του φυσικά διαλυμένου οξυγόνου στα έλαια, ξεκινά αυτές τις χημικές αντιδράσεις. Αυτές επιταχύνονται παρουσία φωτός, αέρα, μεταβολών θερμοκρασίας ή διαφόρων ακαθαρσιών.
Ο μηχανισμός αντίδρασης αυτής της «γήρανσης» χωρίζεται σε δύο στάδια: την περοξυδωσία και τις ενδομοριακές αντιδράσεις (ή φάση διάδοσης).
Η επιστημονική βιβλιογραφία περιγράφει αρκετά παραδείγματα περοξυδωσίας. Ακολουθεί αυτό του λιναλόλη που είναι άφθονος στα αιθέρια έλαια. (Παράδειγμα: λεβάντα, λαβαντίνη, θυμάρι με λιναλόλη, ξύλο τριανταφυλλιάς, φασκόμηλο κλπ).
Σε αυτό το σχήμα, ο λιναλόλη υποβάλλεται πρώτα σε περοξυδωσία. Παράγει μια νέα ένωση: το 7-υδροπεροξυ-3,7-διμεθυλ-οκτα-1,5-διένιο-3-όλη.
Το Pain d'Epices 250g της POCQUET APICULTURE είναι μια ακαταμάχητη λιχουδιά για όλους τους λάτρεις των γλυκών απολαύσεων. Φτιαγμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, αυτό το ψωμί μπαχαρικών είναι εμπλουτισμένο με χειροποίητο μέλι, το οποίο του προσδίδει μια μοναδική και αυθεντική γεύση. Είτε για να συνοδεύσετε το τσάι ή τον καφέ σας, είτε για να το απολαύσετε ως επιδόρπιο, αυτό το ψωμί μπαχαρικών θα ικανοποιήσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Κάθε μπουκιά είναι μια πρόσκληση να απολαύσετε τη γλυκύτητα του μελιού και τα λεπτά μπαχαρικά που το συνθέτουν.
Επιλέγοντας το Pain d'Epices μας, επιλέγετε ένα προϊόν σπιτικής παραγωγής, φτιαγμένο με φροντίδα και πάθος. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακές συνταγές για να εξασφαλίσουμε μια αφράτη υφή και πλούσια γεύση. Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για γιορτές, γλυκά δώρα ή απλά για να σας ευχαριστήσει. Μη διστάσετε να το προσθέσετε στο καλάθι σας και να ανακαλύψετε τη μαγεία του Pain d'Epices 250g μας.